In de winter naar Curaçao

Zonnige Vakantie Curacao

Wil je in de winter even lekker genieten van zon en weg van de kou en regen? Dan zijn de Nederlandse Antillen een geweldige vakantiebestemming. Met Curaçao op nummer 1.

De vliegreis

Zonder overstap is het minder dan 10 uur vliegen. Het is daarom wel echt de moeite waard om een vlucht zonder overstap te boeken. Nog een tip, als je met de Dreamliner vliegt en films en series wil kijken, boek dan vooraf het media pakket. Dit scheelt toch weer wat Euro’s t.o.v. het in het vliegtuig regelen. Zodra je uit het vliegtuig stapt komt de zon je meteen tegemoet, wat een fantastisch gevoel is dat als je hier uit de kou komt.

Jan Thiel

De Jan Thiel baai is een geweldig stukje van Curaçao, het is wat rustiger dan Mambo Beach maar zeker gezellig. Bij de Jan Thiel baai heb je zo’n 6 verschillende restaurantjes/barretjes bij elkaar zitten. Bij de meeste zit je gewoon heerlijk met je voeten in het zand als je eet. Iedere dag van de week is er wel een bar die happy-hour heeft, waardoor de mojito’s of cairparniina’s nog beter smaken 😉

De restaurantjes en barretjes zijn bijna allemaal open, dus geen muren, ramen en deuren. Ze kennen daar eigenlijk geen slecht weer dus deuren en ramen zijn niet noodzakelijk. Dit geeft je op het eiland een extra gevoel van vakantie.

Mambo Beach (Cornelis Baai)

Mambo Beach is een baai in Curaçao die een stuk levendiger is. Er zijn meer hotels, meer restaurantjes en winkeltjes. Het is er dan ook wat drukker en er zijn iets meer jongeren. Bekende hotels op Mambo Beach zijn Lions Dive, Sunscape en Kontiki Beach.

Lion's Dive Curacao

Stranden

Op Curaçao vind je geen uitgestrekte stranden zoals in Nederland, maar veel kleine baaien. Het water is prachtig helder zoals je dat verwacht bij de Nederlandse Antillen. Doordat het water zo helder is, kan je er heel goed snorkelen. Je ziet er tal van mooie vissen. De snorkel-sets zijn vaak te huur bij de strandtentjes.

Papagayo Beach

Als je met z’n tweeën bent of je hebt nog een baby dan is Jan Thiel echt een geweldige bestemming, met Papagayo Beach als top accommodatie. Het is schoon, prachtig aan de zee gelegen, geweldige service en heerlijk eten. Je hebt het hotel waar je heerlijk kan zitten als je met z’n tweeën bent, met toegang tot een adults only zwembad (aan zee natuurlijk). De kamers worden elke dag schoongemaakt, hebben sfeerverlichting, heerlijke bedden, goede airco en heerlijke luxe inloop douche.

Met baby

Ga je met een Baby, dan zou ik kiezen voor de prachtige villa’s van Papagayo Beach Resort. Deze zijn nog mooier dan de hotelkamers en volledig voorzien van comfort en luxe. Met de Albert Heijn om de hoek, kan je gewoon alles kopen wat je in Nederland gewend bent. Wij kochten altijd een paar Corona’s voor op ons balkon. Die dronken we dan heerlijk met zeezicht voordat we uit eten gingen. Van luxe diner met kreeft tot een pizza op de ligstoel, het kan er allemaal.

Kortom wil je echt relaxen en opwarmen in de winter, ga dan naar Papagayo Beach op Curaçao.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *